Barion Pixel

A Camino maga az Élet

Máté-Horváth Nóra
regényének hivatalos weboldala

A Könyvről

Ez nem egy szokásos könyv a Caminóról.

Nemcsak azért, mert a történet a klasszikus útvonal helyett az óceán parti északi utat követve halad Santiago de Compostela felé. Műfajilag is más: nem útinapló, nem zarándokkalauz, és nem élménybeszámoló… talán még csak nem is teljesen a Caminóról szól – arról már sokan írtak jobb, rosszabb, szentimentálisabb és tárgyilagosabb könyvet is.

Ez a könyv ott kezdődik, ahol a többi véget ér: a tanulságoknál.

Nem az út élményein keresztül mutatja be a következtetéseket, hanem a fejezetcímekben megjelenő következtetéseken keresztül mutatja be az utat. Nem a caminós mindennapokról szól, hanem mindarról, amit az út adni tud, és arról, ahogyan adja. Szól az életről, döntésekről, vándorlásról és halálról. Szól az orvosi létről és annak átrajzolásáról. Szól örömről, ragyogásról és bánatról. Szól találkozásokról és búcsúkról, barátokról és magányról, és végül: szól a szerző belső átalakulásáról.

A fejezetek nemcsak a Baszkföldtől Galíciáig tartó zarándoklaton kísérik végig a szerzőt, hanem a saját lelki érésének útján is, és eközben egy kicsit az Olvasó is lesétálhatja a maga Caminóját.

A Caminoról

A Szent Jakab-út (El Camino de Santiago) egy ősrégi spanyol zarándokút, amire magyarul gyakran csak a rövidebb nevén hivatkozunk: el Camino, az „Út”.

Az első zarándokok a kilencedik században indultak el Santiago de Compostela városa felé, hogy végül tiszteletüket tehessék Szent Jakab apostol sírjánál. 

Az idők során az út egyre jelentősebbé vált a kereszténység számára, de népszerűségében a valós áttörést a huszadik század második fele hozta, amikor megjelentek az első olyan vándorok, akik talán nem is annyira vallási indíttatásból, hanem inkább önmaguk keresése által hajtva indultak el Santiago de Compostela és Szent Jakab sírja felé. 

A Szent Jakab-út ugyanis amellett, hogy egy tényleges zarándokút, egy vallástól független belső zarándoklat is a lelkünk világában

A Szerzőről

dr Máté-Horváth Nóra

Hivatása szerint orvos, orvos-közgazdász, pszichoterapeuta-jelölt, örök vándor, hosszútávfutó, hobbi író és egészségügyi aktivista, a „Ragyogd túl!” honlap tulajdonosa és lelkes szerkesztője.

Életének egyik legnagyobb válaszútja előtt állva, egy hirtelen elhatározás által vezérelve indult el a Caminon, hogy – ahogy mondja – válaszokat kapjon azokra a kérdésekre, amelyeket ugyan még magának sem fogalmazott meg, de belülről feszítették. 

Az Út pedig többet adott, mint válaszokat: szemléletmódot, tanulságokat és barátokat. 

Amit a könyv adni tud...

Camino

Megtudhatod, mi pontosan a Camino, hogyan érdemes készülni rá, milyen útvonalak vannak, mit kell vinni és mit kell otthonhagyni

Belső utazás

A szerző őszinte belső monológjain keresztül ráismerhetsz a saját életed dilemmáira és megoldandó feladataira.

Vándorok

Betekintést nyerhetsz a Caminót járó zarándokok sokszínű, nyitott és szeretetteljes világába.

Árnyak és fények

A szerző kendőzetlen őszinteséggel mutatja be az Út árnyoldalait és pozitívumait egyaránt, így valóban átélheted a Camino érzelmi és gondolati hullámvasútját. 

Tanulságok

A könyv rendhagyó módon nem az Úton keresztül mutatja be a tanulságokat, hanem a fejezetcímekben említett tanulságokon keresztül vezet végig az Úton. 

Az Élet maga

A könyv végére pedig a szerzővel együtt megérted, hogy a Camino – bizonyos értelemben – valóban az élet maga. 

Olvasói Vélemények

Lapozz bele a könyvbe...

Bár az interneten a könyvek semmihez sem hasonlítható illata, lapjainak tömött tapintása nem adható át, a belelapozás élménye viszont igen. 

A tartalomjegyzék ízelítőt ad a történethez, a 28. fejezet pedig… magáért beszél.

Hol kapható a könyv?

A Camino maga az Élet” című könyv 

csak ezen a honlapon keresztül 

rendelhető és vásárolható meg, könyvesboltban nem kapható.

Frissítés 2022 nyarán:
Az első kiadás hamarosan kifut, az utolsó nyomtatott darabok akciós áron vásárolhatóak meg, amíg a készlet tart.

Megveszem a könyvet

2022 nyarán a nyomtatott verzió utolsó darabjai jelentős kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

a Camino maga az Élet

Szerző: Máté-Horváth Nóra

Kiadó: magánkiadás

ISBN: 978-615-00-6562-5

Formátum: keményborítás

Terjedelem: 288 oldal 

Méret: 15×21 cm (A5)

Megjelenés: 2019 november

Kapcsolat